Stijlen en krullen als een pro (deel 2)

Hoppaaaa, curling time!

Zoals ik in de vorige post al aangaf heb ik een TOP krultang in huis, namelijk de Remington Pearl Wand. Ik had er vooraf heel wat reviews over gelezen en ondanks de vele lovende commentaren was ik ietwat kritisch. Ik vind dat krultangen vaak niet doen wat ze beloven en dat je er nog steeds heel wat tijd voor moet vrijmaken om een krullenbos te creëren. Om dan nog maar te zwijgen van eventuele brandwonden door die onhandige tangen verkeerd vast te houden.

De technische details: Het gaat om een tang met een keramische coating die tot 210 graden kan opgewarmd worden. De coating omvat parelelementen (vandaar de naam Pearl Wand) Het toestel wordt geleverd met een hoesje en een handschoen om te gebruiken tijdens het krullen. De tang heeft een kegelvorm: het uiteinde is smaller en hier zit een stukje plastic dat niet warm wordt. De bedoeling is dat je de haren omheen de tang legt en op die manier plukje per plukje krult.

Het opwarmen gebeurt echt erg snel. Het handigste is dat je de haren even vooraf verdeelt. (met een horizontale verdeling onderaan je hoofd beginnen vind ikzelf het makkelijkst)

Neem telkens een plukje haar (afhankelijk van hoeveel haren je neemt verandert de tekening van je krul: van erg fel gekruld bij kleine plukjes tot een grovere nonchalente krul bij grotere plukjes)

Ik heb voor de foto even één kant wel en één kant niet gekruld. (Mijn haren waren bovendien de dag ervoor met de Steampod behandeld dus erg stijl)

Ik heb middelgrote plukjes genomen om te krullen. Het krullen gaat snel en vrij makkelijk. Het is misschien even wennen als je nog nooit zo’n tang gebruikt hebt.  Je moet het plukje haar telkens rond de tang draaien, van de bovenkant van het plukje (aan de haarwortel) tot de punt (vergeet de punt zeker niet, anders zien je krullen er erg raar uit)

Doe zeker de handschoen aan en wees voorzichtig!  Ikzelf ben er natuurlijk alweer in geslaagd om me te verbranden. Dat ligt niet aan dit toestel hoor, maar aan mezelf (ter info; ik heb mijn hals verbrand, niet mijn hand, want ik had de handschoen aan, echt waar!) 😉

Hierbij het resultaat na ongeveer 20min krul-werk en uiteraard stijve armen. (ik wil het niet rooskleuriger voorstellen dan het is, op sommige sites lees je dat super women hun haren krullen met deze tang op 5min, ik vraag me af hoeveel extra handen ze daarvoor inschakelen)

Leuk dat de krul zo ‘sterk’ is, maar ikzelf hou niet van dit soort krullen bij mijn gezicht. Ik borstel ze dus nog even uit en kom dan op een iets nonchalantere look die mij meer bevalt.

Conclusie: Geslaagd, ondanks brandwonde 😉

Pluspunten: Warmt snel op, handschoen is superhandig, krullen vormen zich snel en houden erg goed. (zelfs zonder gebruik van stylingproducten) Vooral de prijs vind ik ook een erg groot pluspunt. dit is echt een koopje!

Minpunten: even oefenen voordat je tang goed kan gebruiken maar dat is naar mijn gevoel het enige minpuntje

De tang kost 30-45 euro.  Er zijn heel wat duurdere varianten op de markt die nog niet half zo effectief zijn als de deze dus zeker een aanwinst voor wie graag een glamour curly coupe wenst. Ook als je fijne haren hebt waarbij krullen snel uitzakken zeker een aanrader.

Veel krulplezier x