Bezoek aan de Botox-kliniek

Vorige week bracht ik een bezoekje aan de Carpe professional Clinic in Berchem. Zelf zou ik het een ‘Botox-kliniekje’ noemen maar dat is misschien wat te kort door de bocht. Het gaat om een kliniek waar je kleine esthetische ingrepen en allerhande huidverbeteringsbehandelingen kan ondergaan.

Hoe ben ik hier terechtgekomen? Enkele jaren geleden kocht ik het boek ‘Uw huid: De Professionele gids voor de consument’ van dokter Karavani. Die dokter wordt ook wel eens de Belgische Botox-dokter genoemd. Tal van BV’s behoren tot zijn vast cliënteel.

Zelf ben ik heel open-minded over esthetische ingrepen. Mijn mening daarover is dat iedereen voor zichzelf moet kunnen uitmaken of hij of zij dat nodig acht. De wetenschap staat anno 2015 ver genoeg om dit ‘veilig’ te laten uitvoeren en in mijn ogen zou zoiets ook absoluut geen taboe mogen zijn.

Ik heb enorm last van pigmentvlekken, een cadeautje van ‘moeder natuur’ want het is begonnen als een zwangerschapsmasker (hormonale pigmentvlekken tijdens de zwangerschap) en sindsdien nooit meer echt weg gegaan (integendeel zelfs). Nu kan ik die pigmentvlekken wel perfect weg maquilleren, maar toch. Als ik ze op 1 of andere manier écht weg krijg, graag dan.

Op naar Carpe dus. Carpe is gevestigd in een groot appartementsgebouw in Berchem. Op de eerste verdieping van dat gebouw is de kliniek gevestigd. Je weet niet waar eerst kijken als de liftdeuren opengaan. Het eerste wat mij opviel was het mooie interieur, alles is supermodern in wit met zacht bruin. (op de website kan je een mooi filmpje vinden dat ook een goeie impressie geeft van de sfeer in de kliniek)

Maar wat nog opvallender was: Overal waar je kijkt lopen knappe dames in doktersjas. Ik waande mij even in Hollywood. Niet normaal. Net alsof deze dames allemaal ex-Victoria’s Secret Angels zijn. Ze zijn groot, perfect gebouwd, voornamelijk blond en super vriendelijk. Iedereen lacht me toe!

Ondanks die vriendelijkheid voelde ik mij erg onzeker en plotsklaps ook erg ‘gewoon’, met pigmentvlekken en al. ‘Of ik eventjes wil wachten in de zeteltjes?’ vroeg één van de Angels mij. Ik had hier wel wat langer willen wachten dan mijn 5minuutjes. Zoveel indrukken.

Uit één van de cabines (want zo noemen we dat dan) kwam een dame vergezeld van een beauty dokter die zelf een beauty is. De dame in kwestie leek me iets ‘rijper’ maar ondanks dat zag ze er supertrendy uit en haar gezicht extreem strak (tot bijna spleetoogjes toe). De dokter zei tegen de receptioniste: ‘Je mag voor mevrouw volgende x de behandeling van 400 euro noteren, dat gaat beter zijn hé mevrouw?’ En mevrouw knikte tevreden, boekte een nieuwe afspraak en flaneerde weg.

Uit een andere cabine kwamen twee hippe Nederlandse dames. Ook hier even geniepig meegeluisterd. Zegt de ene tegen de andere: ‘Ja bij jou is het nu ook nog even blauw, maar dat trekt zo weg hoor’ wijzend naar haar oogleden. Hmmmmm. Hier kijkt duidelijk niemand raar op van een spuitje meer of minder.

Ok het is mijn beurt, ik wordt meegenomen naar een cabine voor mijn persoonlijk consult. Geen blondine, maar een brunette voor mijn advies. Alleszins ook absoluut Victoria’s Secret-waardig en net zoals iedereen hier extreem vriendelijk (ondanks mijn vertraging van maar liefst 1uur!).

Ze analyseert mijn huid met twee apparaatjes. Ik kan op de computer volgen. Een gemengde huid (zoals ik natuurlijk ook al wel wist) met als opvallendste probleem de hyperpigmentatie. Onmiddellijk wordt een fiche afgedrukt met aangewezen producten voor mij en een behandelplan. De behandeling die mij wordt aangeraden is een fruitzuurpeeling. Dit is de zachtste peeling op gebied van chemische peelings. De behandeling gaat ervoor zorgen dat de huid zich volledig vernieuwt waardoor pigmentvlekken minder of zelfs niet meer zichtbaar zijn. En dat voor maar 50 euro per behandeling. Het is aangeraden de behandeling een drietal x te herhalen met telkens 3 weken tussen.

En het kan al onmiddellijk als ik dat wens. Als je daar zo tussen die mooie mensen zit met je vlekken in je gezicht dan zou je geneigd zijn om onmiddellijk ‘the whole package’ te laten doen, maar ik beheers me.  Ik ga het even laten bezinken en misschien achteraf een behandeling boeken.

‘Of ze me nog met iets anders kan helpen?’ vraagt de brunette mij. Heel voorzichtig steek ik van wal: ‘Ja nu ik hier toch zit, wat met Botox? Heb ik dat al nodig? Ik begin hier zo twee lijntjes te zien. Wat denkt u? Ik kon het niet laten.

‘Frons eens even?’ vraagt ze me. Ik trek mijn lelijkste gezicht en (uiteraard) knikt ze onmiddellijk. ‘Ja inderdaad een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen. Die kunnen we perfect behandelen met Botox’.

‘Maar ben ik daar dan niet te jong voor?’ probeer ik nog even. ‘Ik deed het al op mijn 25ste hoor’ garandeert de brunette mij. Oef, ze zijn niet écht van nature allemaal zo mooi hier 😉 Ik lijk wel de enige dertiger met pigmentvlekken en een fronsrimpel in dit gebouw.  Ze moeten mij hier echt voor zot verklaren, hahaha! Ondanks dat is niemand opdringerig of neerbuigend.

Ik krijg wat achtergrondinfo over Botox mee en kom onder andere te weten dat je dergelijke behandelingen net moet doen voordat de rimpels ‘groeven’ zijn geworden en te diep zijn, want dan is Botox minder effectief. De prijzen rollen al uit de printer en ook dit verbaast me in de positieve zin. Best wel betaalbaar. Toch ben ik niet zo makkelijk te overtuigen. Dit moet ik laten bezinken.

Iedereen blijft vriendelijk, ondanks dat ik (nog) geen behandeling boekte of producten aankocht. Hoedje af hiervoor. Superprofessioneel en klantvriendelijk zijn ze hier. Ik stap met mijn info (en nog steeds met pigmentvlekken en fronsrimpel) in de lift en rijd naar huis. Voor de peeling maak ik één dezer een afspraak. Ben benieuwd. Ik schrijf er zeker over, mét voor en na-foto.

Meer weten?

www.carpe.be

www.uwhuid.be

www.ikaricosmetics.com

–> Wordt vervolgd …