I-divine

 

Sleek. Wat is dat? Van waar komt het? Sleek is een Engels make-up merk met thuisbasis in London. En wie Londen zegt zegt ‘fashion & trends’. Sleek is dan ook al 20jaar lang een erg ‘trendy’ en vooraanstaand merk, voornamelijk gekend bij professionals in de make-up wereld. Stilaan vind het merk ook zen weg naar de particuliere klanten, die voor een zeer zachte prijs (10,49 euro voor een paletje) erg kwalitatieve en professionele producten krijgen.

Sleek gaat er bovendien prat op om producten op de markt te brengen voor elke huidskleur/huidtoon. Zo kan je op de site op zoek gaan naar producten die bij jouw huidtoon passen. Erg handig voor dames met een donkere huidstint die het soms moeilijker hebben om een geschikt oogschaduwpalletje te vinden. Het merk biedt alles wat betreft make-up gaande van primers, contour palletjes tot zelfs nagellak.

Sleek is vooral erg gekend voor haar legendarische i-Divine paletten (love the name/word ‘Divine’: Goddelijk) Dit zijn paletten met 12 tinten oogschaduw op basis van mineralen. De kleuren zijn sterk gepigmenteerd en claimen lang en goed te blijven zitten.  Ik testte de ultra mattes V2 darks.

Matte kleuren hebben soms minder pigment en gaan snel ‘brokkelen’ bij het aanbrengen, waardoor ze moeilijk te blenden zijn. De kleuren zetten zich snel vast en als je dan niet goed kan blenden krijg je al gauw vlekken. Toch is het een aanrader om matte kleurtjes te gebruiken als je een rijpere huid hebt omdat alles wat glanst net lijntjes en rimpeltjes gaat accenturen (and who wants that?)

Bovendien zijn matte oogschaduwkleurtjes ideaal als basis als je toch graag wat glans toevoegt. Ik vind matte, felle kleurtjes ook prachtig staan bij donkere huidjes.

Het palet biedt een brede waaier aan kleuren. Echt ‘donker’ vind ik ze niet. Het is een goeie mix van donker, fel, basis-kleuren en accentkleuren.

Ik heb ze even geswatcht (dat betekent dus dat de kleurtjes getest worden op de arm om pigmentatie te tonen en de kleuren) Onmiddellijk blijkt dat de kleuren erg gepigmenteerd zijn. Je hebt duidelijk niet veel product nodig.

Ik heb de kleuren Ink en Villan gebruikt voor een flashy oogmake-up. In de buitenste ooghoek gebruikte ik Ink, met de kleur Villan maakte ik een kleurovergang. Voor de eyeliner gebruikte ik een schuin eyelinerpenseeltje met de kleur Ink (dus geen potlood gebruikt voor deze look)

De look werd afgewerkt met zwarte masacara,  een doorzichtig glossje op de lippen en een bronzing powder om lichtjes te contouren. Ready to party. Ideale look voor Tomorrowland bv. A little bit of color never hurts! i Divine!